Het moment is bijna daar; de lancering van Nederlands grootste online Social Cursusplatform!

Gastblogger Debbie over herstel na een burnout

11-02-2021


Winterslaap
 

Ik heb me een tijdje op de achtergrond gehouden, het was een soort winterslaap, een slaap van laat me vooral even landen, opladen en laat me mijn energie maar even in mezelf steken…
Een fase waar het enigszins rustig lijkt aan het oppervlak maar er veel aan het borrelen en broeden is in de onderste lagen van de natuur dus diep in mezelf.

Er zijn een paar teleurstellingen geweest waar ik even heb mee moeten dealen. Even veel tranen, ontgoocheling en de nodige chaos die daarmee gepaard gaat. Natuurlijk veel chaos, want ik had mijn plannen op papier gezet en dan hoor je dat die plannen niet kunnen doorgaan (voorlopig toch nog niet), ontgoocheling in mensen,… dat klopte niet mijn Debbie-hoofdje en mijn gevoelens werden opstandig, verdrietig en zelfs boos. Daar was het weer ik werd  boos om mezelf en de hele wereld.

Terwijl ik gewoon mijn “innerlijke kindje” moest troosten en zeggen het komt wel weer goed. Maar ik stond te wankelen en ik kon mijn kindje niet troosten.
Gelukkig kon ik naar mijn psychologe zij gaf me tips en oefeningen om mezelf terug op de rails te krijgen, had een paar goede babbels met mijn beste vrienden (en die kunnen mij echt wel een spiegel voorhouden), mijn partner en ik dook in de sneeuw, de natuur en de bossen om te wandelen en om lucht te tanken in mijn chaotische hoofd.
Het lucht tanken deed me deugd al was de chaos nog niet meteen weg maar ik maar merkte wel dat ik wat los had gelaten en dat er ruimte kwam voor een plan B en nieuwe inzichten.

Dat plan B kwam gisteren op de proppen terwijl ik helemaal alleen in een warm bad lag te liggen…ineens ‘ping’ net of het licht ging aan en alle puzzelstukjes vielen op zijn plaats.
Wat was ik daar blij om en nog steeds, nu terug veel goesting en energie om hiermee aan de slag te gaan. De eerste stappen in dit proces zitten al in mailbox en die ga ik zodadelijk rustig lezen bekijken en bevalt het me dan ga ik knopen doorhakken naar mijn plan B.

Want dit voelt zo goed, dit voelt juist en ik had mezelf voorgenomen steeds mijn hart en gevoel te blijven volgen in 2021. Ik voel aan al mijn voelsprieten dat dit een vervolg gaat krijgen.
Morgen mag ik 39 kaarsjes uitblazen een speciaal moment, het laatste jaar op tram 3. Maar wel het jaar van blijven dromen over mijn nieuwe toekomst, plannen blijven maken en ze stap voor stap te laten uitkomen.
 
Want dromen zijn niet altijd bedrog
 
Liefs
Debbie

Sluit je aan bij de SOUL Community, praat met ons mee. We willen je graag beter leren kennen!Meld je aan voor de SOUL nieuwsbrief voor gratis tips en inspiratie!

* indicates required