Het moment is bijna daar; de lancering van Nederlands grootste online Social Cursusplatform!

Gastblogger Debbie over herstel na een burnout

30-04-2021


DEBBIE 2.0
 

En daar is ze dan de laatste week van april…de laatste week voor ik me weer (voorzichtig) in het werkritme ga smijten…
Deze week ga ik voor mezelf gebruiken om los te laten en een dikke vette streep onder een emotionele en zware periode te zetten.
 
Als ik terugkijk op de periode van november 2019 tot nu, zie ik letterlijk een andere Debbie in de spiegel. Debbie 2.0 is echt geboren. Ik ben zo gegroeid in mijn mindset, mentaal en wie ik ben,  ik heb letterlijk dingen, mensen en heel veel emoties losgelaten. Ik wist soms echt niet wat het teweeg ging brengen, maar ik ben altijd gesprongen ook al was het in het diepe onbekende en vaak met veel angst en tranen.
 
Er is  1 ding waar ik altijd ben in blijven geloven mijn grootste angst… is altijd kleiner dan het geloof in mezelf…iets waar ik mezelf nog steeds een mega dikke duim voor geef. Ik ben blijven geloven, hoe diep ik ook zat, dat de zon terug ging schijnen. Dat de grijze, zwarte wolken terug blauw gingen worden en dat ik er ooit ging komen op mijn manier, door steeds door te gaan en niet op te geven. Want dat is een woord dat je niet in mijn woordenboek zal terugvinden…opgeven.
 
Was het een makkelijk pad…NEE! En heb ik soms de handdoek in de ring willen smijten omdat het allemaal weer niet meer ging en ik voelde dat ik op mijn limieten zat…JA! Dat heb ik zeker gevoeld en beleefd. Het was een emotionele rollercoaster.
 
Zware emotionele sessies samen met mijn psychologe en coach, veel boeken lezen, oefeningen maken en jezelf in vraag stellen, heel boos zijn op mezelf, mezelf haten en heel hard zijn voor mezelf, en dan ineens komt ,stap voor stap, de ommekeer in jezelf en ga je het voelen vanuit je buik en je hart… Je begint te ontdooien en de weerstand valt weg…je voelt dat dat hart terug warmte voelt naar het leven en vooral naar jezelf, je mindset veranderd, je wordt sterker, je gaat in oplossingen en niet in beperkingen denken (ook al was en is er nog steeds die F… Corona), je voelt vanuit je diepe zelf en je buik dat je de juiste weg bent ingeslagen.
 
Ga ik misschien nog met mijn hoofd tegen de muur lopen… dat is mogelijk
Is het soms tegen de raad van anderen en de tegen de stroom van de verwachtingen van de “normale” maatschappij in? Hier zeg ik volmondig “JA” op.
 
Ik kan de vele gesprekken en goedbedoelde raad van vele mensen niet meer tellen op 2 handen. Zou  je niet dit, zou je niet dat… Misschien moet je dit eens doen of proberen. Ze geven dat zonder slechte bedoelingen dat weet ik zeker, maar soms is gewoon luisteren even genoeg. Gewoon even luisteren bij een kop koffie of thee, misschien een zakdoek aanbieden en er gewoon even zijn voor die persoon zonder je goedbedoelde raad. De verbaasde gezichten die ik kreeg toen ik over sommige plannen sprak en uiteraard de reactie “zou je dat nu wel echt doen?”
 
Mijn buikgevoel heeft me de dag van vandaag gebracht waar ik vandaag sta, ik vertrouw er gewoon op en  blij dat doen.
 
Debbie 2.0 is een hele andere vrouw geworden dan Debbie 1.0
 
Dit is een vrouw die zichzelf is, ik heb nog nooit zo dichtbij mijn eigen “IK” gestaan (en dat geeft me rust)
Dit is een hele pure vrouw, maar soms ook fragieler (pas een beetje op hé)
Dit is een vrouw die (soms) tegen de stroom inloopt of anders reageert dan dat ik vroeger deed (nope, dat gaat niet veranderen)
Dit is een vrouw die nu weet waar ze gelukkig van wordt (YES!)
Dit is een vrouw die zichzelf op de eerste plaats zet en is gestopt met “pleasen” (en ik ga niet weer naar een lagere plek in de ranking)
Dit is een vrouw die heeft beslist haar professionele leven op een lager pitje te zetten, om zo tijd te maken voor de dingen waar ze happy van wordt
Dit is een vrouw die haar neus terug in de boeken heeft gestoken om haar dromen waar te maken
Dit is een vrouw die niet stilstaat, ook al lijken het soms muizenstapjes (step by step)
Dit is een vrouw die haar passies volgt (daar ligt mijn vuur)
Dit is een vrouw die nu weet waar het woord authentiek voor staat
Dit is een vrouw die voelt en leeft vanuit haar hart en het nooit meer anders zou willen
Dit is een vrouw die in de spiegel kan kijken en oprecht kan zeggen tegen zichzelf dat ze trots is op zichzelf (I did it)
Dit is een vrouw die zegt tegen zichzelf “IK HOUD VAN JOU” (ik ben perfect, imperfect)
 
Dit is een vrouw die zegt welkom aan Debbie 2.0, bye bye aan Debbie 1.0
 
Deze week ga ik heel symbolisch deze periode afsluiten met een paar dagen uitwaaien aan zee, de zee geeft en neemt, en het is voor mij een plek waar ik echt tot rust kom en dus laat ik de wind waaien door mijn haren, ga ik de zeelucht opsnuiven en tegen mezelf zeggen dat het OK is…het is tijd voor de volgende stap en de echte lancering van Debbie 2.0
 
Een Debbie die 50% officieel gaat werken, 50% gaat studeren, blijft foodbloggen op mijn eigen foodblog, blijft bloggen over mijn verdere pad op deze site, die voor 100% gaat knallen in het leven en terug voor 150% terug van het leven wil genieten samen met het selecte clubje mensen die mij altijd onvoorwaardelijk zijn blijven steunen, ook al was ik soms echt niet te genieten en wou ik gewoon met rust gelaten worden. Ik ben ook heel dankbaar voor de mensen die onverwacht op mijn pad zijn gekomen en er nog steeds zijn (dit was nooit gebeurd als ik Debbie 1.0 was gebleven), gaan er soms nog minder dagen en periodes zijn dan is dat perfect OK… Ik zal er niet tegen vechten en het gewoon voelen, toelaten en daarna weer mijn verdere pad volgen…trust yourself and never ever give up!
 
AND SUDDENLY, YOU KNOW…
IT’S TIME TO START SOMETHING NEW
AND TRUST THE MAGIC OF BEGINNINGS
 
Liefs
Debbie

 Sluit je aan bij de SOUL Community, praat met ons mee. We willen je graag beter leren kennen!Meld je aan voor de SOUL nieuwsbrief voor gratis tips en inspiratie!

* indicates required