Het moment is bijna daar; de lancering van Nederlands grootste online Social Cursusplatform!

Gastblogger Sanne over leven met een depressie

30-04-2021
Weer of geen weer, voor sommige mensen is het opstaan gewoon een zware klus. Daarom hieronder een paar tips die je hopelijk een beetje kunnen helpen uit bed te komen.

Vergeet niet dat je vooral lekker moet doen waar jij je goed bij voelt, je hoeft echt niet alle tips van punt tot punt op te volgen. Doe wat fijn voelt.
 
#1 / Adem en keert diep in, houd je adem even vast en adem langzaam weer uit. Geef jezelf een peptalk door jezelf toe te spreken met motiverende mantra's als: "Ik kan dit" "Het gaat me lukken". Bij mij helpt soms het woordje 'oke' alleen al.

#2 / Tel tot 3 en ga dan uit bed. Je kunt dit herhalen tot je de kracht hebt gevonden uit bed te komen. 
 
#3 / Zet vrolijke muziek op, iets zomers, of een nummer waar je graag op danst.
 
#4 / Zeg tegen jezelf dat je van in bed liggen ook niet beter wordt. Dit klinkt misschien wat hard, maar mij helpt het vaak, wie weet kan het jou ook helpen.
 
Ik hoop dat het je een beetje kan helpen. Dat je er wat kracht of inspiratie uit kan halen. Ik hoop dat uit bed gaan iets makkelijker gaat zijn, ook al is het maar 3%. Zet hem op, ik weet dat je het kan! Het leven is nu misschien zwaar, maar op een dag komt het goed. Houd vol, blijf werken aan jezelf, blijf je beste beentje voorzetten, geef jezelf af en toe een schop onder je kont en probeer lief te zijn voor jezelf. Vertrouw. Alles. Komt. Goed.
 
Liefs,
Sanne

 

GEDICHT

De storm overwonnen
Elke dag opnieuw
Ben ik toch maar weer begonnen
Met mezelf te laten zien

- Sanne Houkamp
 

 

Meer informatie over depressie kun je terugvinden op https://www.depressievereniging.nl/
 


 

Meld je aan voor de SOUL nieuwsbrief voor gratis tips en inspiratie!

* indicates required
/ ( mm / dd )